Haber ve Etkinlikler

2016 SAT SINAVI’NDA MATEMATİK VE FİZİK KATEGORİLERİNDE 800 TAM PUAN!

Başarı Doğa'mızda var! Acarkent Kampsüsü IB Lisesi öğrencimiz Alperen Yaşar SAT Sınavı'nda gösterdiği başarıyla okulumuz adına gurur verici bir başarıya imza attı!

ETİKETLER : 2016 SAT Sınavı , alperen yaşar , Kimya ve Fizik , SAT Physics Subject Test , 800 tam puan , Acarkent IB lisesi , Doğa Okulu eğitim başarıları

Doğa öğrencilerinden başarı haberleri gelmeye devam ediyor! Acarkent Kampüsü IB Lisesi 12. sınıfı öğrencilerimizden Alperen Yaşar; 2016 yılı itibariyle yenilenen SAT Sınavı'nın fizik ayağı olan SAT Physics Subject Test (SAT II) ve matematik ayağı olan SAT Math Subject Test (SAT II) sınavlarından 800 üzerinden 800 tam puan alarak okulumuz adına gurur verici bir başarıya imza attı. 

Aldığı puanlarla dünyanın en seçkin üniversitelerine sınavsız girme şansı yakalayan, bizi uluslararası platformda başarıyla temsil eden öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. 

The Redesigned SAT (Scholastic Aptitude Test) Sınavı Nedir?

SAT Sınavı Amerika’da üniversite okumak isteyen her Amerikalı öğrencinin girmek zorunda olduğu bir sınavdır. Prestijli bir üniversiteye gitmek isteyen veya akademik ya da spor bursu almayı hedefleyen her uluslararası öğrenci için de şart koşulur. Ayrıca günümüzde redesigned SAT sınavı Amerika dışında da birçok ülkeden üniversite kabul aşamasında kullanılmaya başlanmış bir sınav haline gelmiştir.


Sınav; Okuma, Yazma ve Dil, Matematik (Opsiyonel Essay) olarak 3'e ayrılır. Okuma,Yazma ve dil bölümleri analiz, kanıt bulma ve yorum becerisi üzerine kuruludur. Matematik bölümü problem çözme, data analizi ve üst düzey Matematiğe giriş üzerine kurgulanır. Sınav süresi 3 saattir (isteğe bağlı essay için 50dk daha ek süre verilir.) ve her bölümü 800 üzerinden derecelendirilen yeni SAT sınavı toplam 1600 puan üzerinden notlandırılmaktadır.

Yeni SAT Subject (SAT Branş) sınavıdır. Redesigned SAT Subject sınavları: Edebiyat, Amerikan Tarihi, Dünya Tarihi, Matematik, Biyoloji, Fizik, Kimya, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Çince, Japonca olarak seçilebilir. Yeni SAT Subject testlerinin süreleri 1 saattir.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL