Haber ve Etkinlikler

2017 YGS BAŞVURULARI BAŞLADI!

Büyük bir heyecanla beklediğimiz 2017 YGS maratonu 4 Ocak'ta başladı.

ETİKETLER : ygs , ygs başvuru , ygs ücreti , ösym , 2017 ygs , ygs başvuru kılavuzu

2017 YGS maratonu başladı. 4 Ocak'ta başlayan başvurular 18 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecek. 2017 YGS ücreti 60 TL, başvuru hizmet ücreti ise 5 TL olarak açıklandı. Sınava girmek isteyen öğrencilerimiz YGS ücretini en geç 19 Ocak 2017 tarihine kadar kılavuzda yayınlanan bankalara yatırabilirler.

YGS 2017 kılavuzu için tıklayınız...

YGS Başvuruları

Son sınıf öğrencilerimizin YGS başvurularını kendi kampüslerinde yapmaları gerekiyor. Kampüslerde görevli rehber öğretmenlerle birlikte yapılacak olan başvurularda online fotoğraf çekimi yapılacak.  Fotoğraf çekimleri, öğrencilerimizin kolayca tanınmaları açısından önemli. Başvuru işlemleri bittiğinde öğrencilerimize “Aday Başvuru Kayıt Bilgisi Formunu”nun çıktısı verilecek. Formda aday bilgilerinin doğruluğunun mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. 


Aynı zamanda öğrencilerimize, bundan sonraki sınav süreçlerinde kendileri için çok önemli olan  https://ais.osym.gov.tr adresinin geçici şifresi de verilecek. Geçici şifre ile girilen bu adreste öğrencilerimiz ilk olarak yeni şifrelerini oluşturacaklar. Yeni oluşturulan şifrelerin kesinlikle unutulmaması gerekiyor. Çünkü öğrencilerimiz bu yeni şifrelerle https://ais.osym.gov.tr  adresinden sınav giriş belgesi çıkarma, sınav ve yerleşme sonucu öğrenme gibi önemli işlemleri yapacaklar.

YGS Ücretleri

Öğrencilerimizin yukarıda yaptığı işlemler başvuru sürecini bitirmiyor. Mutlaka kılavuzda yayınlanan bankalara 4-19 Ocak tarihleri arasında YGS ücreti olan 60 TL’yi yatırmaları gerekiyor. Ödemelerin yapılacağı banka bilgileri ve kanallar ise kılavuzda şöyle açıklandı.

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeleri
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
  • Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

YGS’ye girerken Bulundurulması Zorunlu Belgeler

  • 2017 YGS Sınava Giriş Belgesi: Belge, YGS’den 10 gün önce https://ais.osym.gov.tr üzerinden çıktı alınacak Renkli ya da siyah-beyaz çıktı alınabilir. Bu belgenin çıktısı alındığında mutlaka üzerindeki fotoğrafın netliğine dikkat edilmelidir.
     
  • Nüfus Cüzdanı/TC Kimlik Kartı veya Süresi Geçerli Pasaport: Üzerinde soğuk damga olmayan,  adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf bulunmayan  veya T.C. Kimlik Numarası olmayan (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.
     
  • Bunun dışında sürücü belgesi, öğrenci kimlik kartı vb. belgeler kabul edilmez.
  • Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmaz.

Nüfus Cüzdanında Fotoğraf Bulunmayan Öğrenciler

Nüfus cüzdanlarında güncel fotoğrafı bulunmayan öğrenciler nüfus cüzdanlarını yenilemek zorundadır. İlgili bilgiler İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün web sayfasında bulunmaktadır.


LYS’lerde Açık Uçlu Sorular

ÖSYM, 2017 ÖSYS için bir dizi yenilikler getirdiğini resmi web sitesinde yayınladı. Bu yeniliklerin arasında uzun süredir konuşulan LYS’lerde açık uçlu soru sistemine geçilmesi oldu. Buna göre, LYS-1 Matematik testinde 3 soru, LYS-2'de Fizik, Kimya, Biyoloji testlerinin her birinde 1'er soru, LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı testinde 2 soru, Coğrafya-1 testinde 1 soru, LYS-4'te Tarih testi ve Coğrafya-2 testinin her birinde 1'er soru, Felsefe grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde tüm adaylar için ortak olan 1 soru "kısa cevaplı" olacak. Yabancı Dil testinde (LYS-5) ise 3 soru, "kısa cevaplı" sorulardan oluşacak. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacak. Öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı, LYS ile öğrenci alacak.


2017 ÖSYS'de yapılan değişiklikler

  • Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ön lisans programlarına sınavsız geçişle yerleştirme işlemi kaldırıldığından mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek puanları ile yerleştirilecek. 
  • Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra; saat 14.30’da başlayan sınavlarda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacak.
  • LYS'lerde kısa cevaplı sorular yer alacak.
  • LYS-1’de (Matematik Sınavı) Matematik Testi yer alacak.
  • Açık öğretim ön lisans/lisans programlarına da puan türü konulmuş olup puan türü programın örgün programdaki puan türü ile aynı.
  • Öğretmenlik programlarında baraj puan 240 bin olarak belirlendi.
  • Öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı LYS ile öğrenci alacak.   
     

Kısa Kısa YGS...


2017 YGS, 12 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sınav saat 10.00’da başlayacak. 160 dakika sürecek. Öğrencilerimizin sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.00 olmaları gerekiyor. ÖSYM yayınladığı kılavuzda adayların sınavın yapılacağı salonlara alınma işlemlerinin en geç 09.45 tamamlanacağını duyurdu.

YGS’de Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere dört test ve her bir teste 40 soru bulunuyor.

YGS’de en az bir puan türünden 150 ve üzeri alamayan adayların YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme hakları bulunmayacak.

YGS’de 150 -179 puan arası alan adaylar sadece ön lisans programlarını ve Açık Öğretim Programlarını tercih edebilecekler.  

YGS’de 180 ve üzeri alan adaylar ise LYS’lere girme hakkı kazanacaklar.

YGS'de 180 ve üzeri puan alanlar, hem ön lisans programlarını hem de  YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecekler. Özel  yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de  YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekecek.

Öğrencilerimize bu sene girecekleri tüm sınavlarda başarılar dileriz.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL